כל מה שרצית

לדעת על דרך חיפה // שבעים שנה ל מוזיאון חיפה לאמנות

דרך חיפה // שבעים שנה ל מוזיאון חיפה לאמנות

התערוכה מציגה עבודות מארכיון המוזיאון, מגוון חומרים, רעיונות, סגנונות שוכנים בארכיון. היצירות בארכיון קובעות את המהות של המוזיאון בתערוכה זו אנחנו מקבלים הצצה פנימה אל העבר של המוזיאון והעתיד הצופן לבוא.
אני אתחיל עם מה שהכי אהבתי, החוויה החדשנית שמשום מה התפספסה בסיור השעתי. בקומה הראשונה מצד ימין יש כניסה למתחם שבכניסה שלו יש כפפות לבנות מבד שאיתן אפשר ומומלץ למשש ולגעת במיצבים בקומה זו. מודה שבהתחלה לקח לי כמה שניות לעכל את הרעיון הייחודי הזה, אך מיד שמתי את הכפפות והתחלתי למשש. הכפפות נותנות תחושה של כניסה לארכיון המוזיאון, תחושה שבה אנחנו לוקחים חלק בבחירת העבודות, מה יכנס למוזיאון, מקבלים תחושה של כל החומרים שמוצגים, מחוספסים וחלקים.
הגישה החדשה והמעניינת הזו מגיעה בעקבות האוצר החדש של המוזיאון – קובי בן מאיר. שלפי הבנתי הגיע מגישה של חינוך לאמנות. אני מאמיננ גם כן שאפשר לשנות ולהזיז דברים בעזרת האמנות והחוויה של תערוכה. כך אני הצגתי איך בת גלים תראה בעוד 100 באמצעות מציאות מדומה כדי לעודד שמירה על הסביבה ועל חופי הים כדי שיהיה לנו עתיד טוב יותר.
שתי הקומות הנוספות מתחלקות ל2. אחת מדברת על פורטרטים והשניה על נופים. חלק מהעבודות מופשטות ומשאירות מקום לדימיון וחלקן מדויקות ומעבירות מסר חזק.
נקודה לשיפור שחוזרת על עצמה כל פעם מחדש במוזיאון בתקווה שהאוצר החדש ישים דגש עליה – האקוסטיקה של החדרים, מאתגר מאוד להיות בסיור כשקשה לשמוע מה אומרים.
נקודה לשימור היא הכיסאות הניידים שמשמשים חלקם כמקלות הליכה. יוזמה מבורכת ומועילה ביותר.
כמובן הכי חשוב זאת הגישה החדשה לאיך מוזיאונים מציגים יצירות והחוויה שנותרת לצופה בעקבות הביקור.
בנוסף ביקרתי במתחם ליד שבו מוצגות העבודות מחממת האמנים בחיפה. מוזמנים לצפות בתמונות המצורפות.

על הכותבת

ספיר ברונזברג לוי אמנית ויזואלית וצלמת. בעזרת טכנולוגיות כמו מציאות מדומה ורבודה האמנית מעבירה את המבקרים חוויה אמנותית ובלתי נשכחת בנושאי שמירה על איכות הסביבה וההשפעה של הרשתות החברתיות על האדם.

על הגלריה

גלריה עירונית כפר סבא ממוקמת ברח' גאולה 12.

אוצרת הגלריה:  הגר רבן
מנהלת הגלריה:  נירה קדוולנדר-דרור

שעות פתיחה: ימים א' – ה' בין השעות 9:00 – 21:00